TERAPIA TECAR


Kinetoterapie Recuperare Medicala:

TERAPIA TECAR

 

 

 

 

 

Tehnologia de ultimă generaţie care stimulează autovindecarea

Cel mai modern tratament la ora actuală, TECAR terapia este un echipament electronic capabil să genereze un curent sinusoidal de înaltă frecvenţă ce va fi aplicat pe corpul pacientului prin intermediul a doi electrozi din inox, pentru transferul de energie capacitiv şi rezistiv.

CE FACE SI CUM ACTIONEAZA TERAPIA TECAR?

Practic, terapia TECAR se efectueaza prin intermediul unui aparat care functioneaza folosind curenti de inalta frecventa, insesizabili pacientului, care intra in tesut si se transforma in caldura. Folosind frecvente diferite, se poata actiona asupra structurile superficiale si a celor cele profunde.
In timpul terapiei, corpul se foloseste de propria energie, activand mecanismele de regenerare de la nivelul tesuturilor si al musculaturii, avand ca efect vindecarea. Aceasta energie produce efecte mecanice (mai buna conducere a fluxului sangvin), chimic-biologice (accelerarea metabolismulului celulelor lezate) si termice (producerea caldurii). Aparatul functioneza cu ajutorul a doi electrozi si a unei creme conductoare in urmatorul mod:
–  un electrod de tip placa electrodul negativ va fi asezat pe partea opusa zonei anatomice lucrata, acesta formeaza legatura cu electrodul mobil
–  un electrod mobil electrodul activ prin care este transmis curentul care va fi plimbat prin miscari circulare pe zona anatomica de tratat
–  crema conductoare
Stimularea energiei din interiorul tesuturilor biologice activeaza procesele naturale de vindecare ale organismului si are efect antiinflamator si analgezic.
Terapia TECAR poate fi folosita de sine statatoare sau poate fi combinata cu alte terapii sau exercitii complementare.
Dupa stabilirea diagnosticului urmeaza schema terapeutica. Sunt convinsa ca oricine îsi doreste o pastila miraculoasa care sa rezolve toate problemele în locul unei retete nesfârsite, unui pumn de medicamente. Din toate punctele de vedere este benefic sa avem o singura modalitate terapeutica, care sa înglobeze actiunea mai multor medicamente.

Acelasi lucru se poate spune si despre procedurile de fizioterapie. De-a lungul vremii fizioterapia, adica terapia cu agenti fizici, s-a dezvoltat foarte mult, iar evolutia ei în ultimii ani a devenit vertiginoasa. In domeniul electroterapiei se constata un adevarat boom: perfectionarea vechilor terapii, inovarea altora, transferul in „piata” a unor tehnologii din medicina spatiala.

Kinetoterapie Recuperare Medicala prin Prof.Dr.FizioKinetoterapeut Nelu Olteanu care este dotat cu echipamente de ultima ora, care corespund dezideratelor de mai sus. Este vorba despre tehnologia TECAR, un acronim pentru transfer de energie in câmp capacitiv si rezistiv, terapie din domeniul radio frecventei. Este o tehnica revolutionara în domeniul recuperarii medicale, reducând la jumatate perioada de recuperare. Principalele efecte sunt combaterea durerii, inflamatiei, contracturilor musculare, redorilor articulare, cicatrizant, refacerea leziunilor tendinoase, musculare, ligamentare, cresterea mobilitatii articulare, cresterea fortei musculare, efecte anti aging, ameliorarea aspectului de coaja de portocala în cazul celulitei, combaterea edemelor, realizarea de drenaj limfatic, combaterea spasmelor sfincterelor organelor interne.

Prin multitudinea de efecte se adreseaza afectiunilor din domeniul traumatologiei, ortopediei, medicinii sportive, reumatologiei, neurologiei, medicinei interne, ginecologiei, urologiei, esteticii, recuperarea post partum.

TECAR terapia este nelipsita în cazul accidentarilor sportivilor din marile competitii,unde si sportivii români au fost acompaniati de echipamentul TECAR. Dupa câteva sedinte se pot reîntoarce în competitie. Întinderile, rupturile partiale musculare, tendinoase, ligamentare se pot reface într-un timp scurt.

Durerile de spate, articulare reumatismale sau post traumatice, redorile articulare, blocajele cervicale, lombare sunt tratate cu maxim de eficienta.

Programele de FizioKinetoterapie, mobilizare vertebrala au rezultate net superioare daca se efectueaza prin intermediul transferului de energie TECAR. Echipamentul confera independenta de actiune mâinilor terapeutului, acesta transmite energia prin propriile mâini, încalzind tesuturile în scopul de a desface fibroze, a tonifia, asupliza, a creste mobilitatea.

O alta aplicatie este asupra organelor interne, în cazul colonului spastic, constipatiei cronice, colecistopatiilor hipotone, spasmului piloric, în sindroamele aderentiale post chirurgicale. Ultimele noutati se refera la utilizarea Tecar in obstetrica-ginecologie si urologie: recuperarea post partum, dupa epiziotomii, incontinente urinare, vaginite atrofice.

TECAR terapia este Aur pentru mine Maini de Aur!

Autor Nelu Olteanu

Prof.PhD.Kintoterapeut

Specialist Recuperare Medicala

 

Copyright@www.kinetoterapierecuperaremedicala.ro