PROCEDURI DE FIZIOTERAPIE – LASER


PROCEDURI DE FIZIOTERAPIE – LASER

TERAPIE CU LASER

Terapia cu laser foloseste raze intense de lumina generate de anumite surse de radiatii. Razele laser reprezinta o amplificare a luminii de catre emisia stimulata de radiatii: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation (LASER). Sursele de radiatii sunt mici si sigure astfel incat nu prezinta absolut nici un risc pentru pacient sau pentru terapeuti.

Terapia laser s-a aratat mai eficienta in tratamentul inflamatiilor nespecifice ale tesuturilor moi (anexite, metroanexite, prostatite nespecifice) si in tratamentul inflamatiei post-traumatice (tendinite, luxatii). Laserul mai are si un efect de reducere a durerii (antialgic), efect foarte important in afectiunile enumerate

Laserul

Laserul este un dispozitiv optic care generează un fascicul coerent de lumină multe proprietăți care le incoerentă produsă de exem cu incandescență

La origine termenul laser este acronimul LASER format în limba engleză de amplification by stimulated emission of radiation (amplificare a luminii prin stimularea emisiunii radiației)

Proprietatile laser-ului

Intensitatea: În funcție de tipul pentru care a fost construit fascicul poate fi foarte diferi

Monocromaticitate:majoritatea laserilor au un spectru de emisie foarte îngust, ca urmare a modului lor de funcționare, în care numărul multiplicat prin „copiere” e mare de fotoni identici.

Direcționalitate:itimpce lumina un (bec cu incandescență, tub f cu greu poate fi-un fascicultransformatparalelcu ajutorul unor sisteme optice de colimare, lumina laser este în general emisă de la bun în paralel.

 

Autor : Nelu Olteanu

Prof.PhD.Kintoterapeut

Specialist Recuperare Medicala

 

Copyright@www.kinetoterapierecuperaremedicala.ro